پاورپوینت اپیدمیولوژی بالینی, اسهال های حاد و مسمومیت های غذایی

پاورپوینت اپیدمیولوژی بالینی, اسهال های حاد و مسمومیت های غذایی

پاورپوینت اپیدمیولوژی بالینی, اسهال های حاد و مسمومیت های غذایی

فرمت فایل: پاورپوینت قابل ویرایش     تعداد اسلاید: 125

 

قسمتی از پاورپوینت :

 

تعريف:

از نظــــر اپيدميولو‍ژيك،اسهال به دفع سه بار يا بيشتر مدفــوع شل يا آبكي در 24 ساعت گويند.

مدفوع شل مدفوعي است كه شكل ظرف را به خود بگيرد.

 

 

اهميت:

اسهال ها از علل عمـده بيماري و مرگ ،به ويژه در بين كــودكان كشور هاي در حـــــال توسعـــه هستند.

هنوز سالانه 1.3 بيليون مورد كودك زير 5 سال در جهان مبتلا به اسهال مي شوند كه 3200000 نفــر آنها مي ميرند!

به طور متوسط هــــر كودك زير 5 سال،3.3 بار در سال دچار اسهال مي شود.

 

 

دسته بندی اسهال های حاد

اسهال های غیر التهابی یا آنتروتوکسینی (Non inflammatory-D.D)

اسهال های التهابی یا  سیتوتوکسینی

(Inflammatory D.D)

اسهال های نفوذی (Penetrating D.D)

 

 

اسهال های غیر التهابی:

تهوع واستفراغ – اسهال ساده و آبکی- گاهي درد شكم وعلایم دهیدراتاسیون –بدون تب.

اسهال های التهابی و تهاجمی:

اسهال آبکی يا دیسانتری ( اسهال خونی بلغمی) کرامپ های شکــــــمی – زورپیـــــچ - به ندرت استفراغ – تب –  لرز – میالــــــژی – و علایـم سیستمیک

 

 

 

عوامل بیماری زای مربوط به شیر

مایکوباکتریوم بویس

بروسل

سالمونلا

لیستریا مونوسیتوژنز

اشه ریشیا کولی

یرسینیا آنتروکولیتیکا

استافیلوکوک اورئوس

باسیلوس سرئوس

 

 

 

عوامل مساعد کننده

نقص بهداشت محیط

مشکلات بهداشتی وسایل و ابزار

مشکلات مربوط به مواد اولیه ی غذایی

مشکلات فرآیند های پخت ،توزیع و مصرف

نقص بهداشت فردی در کل فرآیند پخت تا مصرف

مشکلات مربوط به نگهداری غذا

نقص دفاع میزبان

 

 

مشکلات مربوط به بهداشت محیط نظیرمشکلات:

کف،دیوار،سقف ،پنجره ها و ... محیط پخت غذا.

انبار های مواد اولیه و روزانه.

سرد خانه های بالای صفر و زیر صفر.

سالن های پخت برنج ،خورش ،کباب ،و تهیه ی سالاد

بخش شستشو و نگهداری ظروف.

سرویس های بهداشتی

آزمایشگاه.

آب.

فاضلاب.

هوا ،تهویه ،و دمای داخل سالن های پخت

 

 

مشکلات مربوط به نگهداری غذا:

نگهداری غذای آماده شده در دمای محیط

سرد نکردن کافی غذا (صفر تا هشت درجه ی سانتی گراد).

نگهداری غذا با حجم زیاد در یخچال.

عدم رعایت زنجیره ی گرما (70 درجه ی سانتی گراد ) تا مصرف.

وضعیت نامناسب فریزر ها (وجود برفک – نداشتن درجه ی حرارت منهای 18 درجه ی سانتی گراد – نگهداری مواد با بسته بندی آلوده – و...).


دسته:

پاورپوینت اپیدمیولوژی بالینی, اسهال های حاد و مسمومیت های غذایی

خرید آنلاین